dijous, 28 d’octubre del 2010

De sempre

En acabar la jornada laboral, en Toni sempre anava al bar de davant de casa seva; podria evitar-se els diners que allà es deixava, prenent el cafè a casa seva, però li agradava seure a la taula del racó i admirar els altres clients; de forma que la mestressa sempre li reservava aquella taula. De l'inici d'aquesta rutina en deuria fer ja molts anys, deu potser; i vés a saber quants anys més passaria exactament igual, cada tarda. 
En arribar, agafava qualsevol dels diaris disponibles que reposaven a la barra del bar; se l'enduia a la taula i, mentre es treia la jaqueta -a l'hivern, ja que a l'estiu no en duia-, feia un primer repàs als companys d'establiment. Per regla general sempre eren els mateixos, encara que hi havia algunes variants que oferien un sentit més sorprenent a la seva vista. Entre els habituals, hi havia una dona que el feia frisar, era rossa, de mitja alçada, molt elegant, deuria passar ja dels quaranta i sempre es prenia un Martini amb gel. Un cop assegut, llegia el diari i es bevia el cafè sol, amb dos gels; després anava al lavabo i estava una bona estona. Contràriament al que podia pensar la gent del bar, no anava a fer cap acte dels habituals, sinó que, un cop a dins, es treia de la butxaca dreta una bossa plena de sorra; i de la de l'esquerra, adhesiu cimentat. Durant set minuts i vint-i-quatre segons es dedicava a fer un petit mur, que col·locava a, exactament, quaranta-cinc centímetres davant de la tassa de vàter. Un cop passat aquest temps, recollia el tub d'adhesiu cimentat i sortia del lavabo. Tornava a seure al seu lloc, esperava que hi entrés algú i, mentre sentia com obria la porta, ell deixava un euro i quinze cèntims a la taula i marxava.
A l'endemà sempre es trobava el lavabo en un estat inicial, amb l'absència del petit mur que ell havia construït,  però sense importar-li per què ja no hi era, tornava a entrar i repetia la seva rutina cíclica.

3 comentaris:

Judith ha dit...

els lavabos públics son toy un món, hi ha gent guillada que fa coses ben rares, però un petit mur? jajajjajaja

Coses de Llàbiro ha dit...

Hi ha gent rareta pel món!
Hauràs d'explicar com continua, no l'atura ningú?????????????

Yves ha dit...

@Judith: és una metàfora!!!!

@Llàbiro: és una història oberta, inacabada...