divendres, 1 d’octubre del 2010

De ziga-zagues

Estava assegut i sentia un cori-mori profund. L'Albert parlava baix-baixet per poder sentir-lo; tot i que la Maria no parava de fer la gara-gara a la seva amiga Joana. Així, l'Albert estava leri-leri de sentir-lo, però tot era molt difícil; per molt que ho intentés davall-davall; el barrim-barram de la Maria era insuportable. Feia un nyic-nyic semblant al nyigo-nyigo que feia el cosí Enriquet quan començava a tocar el violí. Tot era d'una sensació molt desagradable, l'Albert veia a la Maria com una nyeu-nyeu; per tant, tot el que feia li semblava típic d'un baliga-balaga. Ell només volia sentir l'interior, li era igual si era del seu cor o del seu estómac, volia sentir-se! Però aquell rum-rum inacabable el posava dels nervis. Ja no aguantà més i armà un tol·le-tol·le espectacular contra la seva companya. Ho hagués pogut fer xano-xano, amb calma, explicant-se bé; però preferí fer un discurs ple d'energia, fent un poti-poti dels seus arguments, sense sentit, procurant que ella ho entengués pel desori que creava; així va crear un barrija-barreja molt tal·là-tal·lera.

I de sobte, sense avís previ... pam-pam! Dos trets al front de l'Albert. Un sicari pagat trinco-trinco per la Maria, mesos abans, havia complert la seva feina bé, no pas de nyigui-nyogui. Ella se li acostà per donar-li els diners bitllo-bitllo; però ell els refusà i li hagué de recordar que ja estava tot pagat. En el fons tenia un rau-rau interior que l'estava matant. El tanatori no era el millor lloc per fer aquestes coses. Se li acostà i li digué alguna cosa fent xiu-xiu, com si fos un joc, de mal gust, clar, però un joc en el que el gori-gori es convertia en una sardana i el zum-zum dels amics d'un mort esdevenia un gralla sonant. No era un acte amb molt de xim-xim, però s'havien passat quatre pobles i ara, davant de tothom, quedaven com uns actors que caminaven, pengim-penjam i sense cap gràcia.

4 comentaris:

Anna Maria Villalonga ha dit...

hahahaha. M'agrada molt i molt. És un conte negre negre i, alhora, un exercici lingüístic enginyós.

Mònica ha dit...

Hola Yves aquest és el secret, et deixo casa meva oberta, espero que em visitis..
És quelcom molt personal i no ho he posat ni ho posaré a l'escaparat cara-llibre, però aqui si que t'ho deixo...

deuuuuu!!!

Unknown ha dit...

@Anna: la llengua ens torna bojos... hahahahah

@Mònica: Ups... molt secret no és si el deixes aquí! hahahaha; en tot cas, quina casa? per què la casa de la Botiga ja hi he estat, i a l'altra mai tens les claus!!! hahaha

Mònica ha dit...

ygerbeau3,
suposo que ens coneixem no? jejeje

aquí és més secret que al facebook seguríssim...

M'has fet enrecordar que he de tornar a fer entrega de claus per tota Barcelona les de dijous van ser es últimes...