dilluns, 5 de desembre del 2011

De bo


En Roger era un bon noi que vivia al número tres de la Rambla del mig. Va enamorar-se i va formar una família amb dos fills i un gos. Quan era jove va ser molt bon estudiant, i gràcies a això va aconseguir una feina molt ben remunerada. En poc temps va escalar posicions i, aviat, va passar a ser el director de l'empresa. Com que les coses li anaven bé, donava diners als pobres del barri. Organitzava festes al carrer. Aconseguia que els seus empleats treballessin amb ganes i molt motivats; a ell no li calia fer cap crit. Assolia tot el que es proposava, i ho feia perquè sempre es portava bé amb tothom. Entre la gent que el coneixia, no hi havia ningú que no se l'estimés.
Quan organitzava una vetllada invitava a tothom, sense discriminar a ningú per cap tipus de raó. Quan parlava en públic, agafava amb força la mà de la seva dona, plorava, i feia plorar a la gent que l'escoltava. 
Però la sort un dia es va equivocar de casa, i quan va anar a treballar un cotxe se'l va endur per davant. Al dia següent el cementiri es va fer petit per donar pas a tanta gent. Una setmana més tard, el poble va aixecar una estàtua a la Rambla en honor seu. I el temps, a poc a poc, va anar curant la tristesa que durant mesos va conquerir l'ambient dels carrers. Ara, tot sovint el recorden parlant de les seves virtuts. Elles sobretot. Quan estan soles i nues i recorden quan s'escapaven d'amagat amb ell.

6 comentaris:

Judith ha dit...

No saps mai el que el futur et depararà. No importa si ets bona persona o no... llàstima del final, perquè pintava bé la cosa! ;)

Oscar ha dit...

Això sembla la biografia d'un candidat republicà a la presidència dels EUA...Davant la gent un discurs, en la intimitat, un altre de ben diferent. Molt bon gir final!

Salutacions

Gemma ha dit...

Ningú és perfecta DEL TOT !!

Yves ha dit...

@Judith: Com dius això del final és pq no creus que fos tan bo?

@Oscar: Tots, en el fons, tenim dos discursos, no? La nostra ment amaga moltes coses... que no podem dir, clar...

@Gemma: I fer felices a les altres dones no era compatible amb ser perfecte?

Gemma ha dit...

No de la perfecció perfecta.

Coses de Llàbiro ha dit...

Tenia una doble vida i perquè el relat ha acabat, potser hauriem descobert que no era tan bo com semblava...