divendres, 11 de maig del 2012

D'aiamir

A la vila de Paradoxa de dalt, una grua, conduïda pel mateix alcalde, treu una estàtua que fa poc van instal·lar un grup de turistes al mig de la plaça. Un veí d'uns setanta anys, el Marçal, comenta l'escena i diu que està agraït que així sigui. És més, ho comenta directament a l'alcalde. Cal tenir en compte que es tracta d'un petit poble on viuen no més de vuitanta habitants. 
Un petit grup de manifestants -els mateixos turistes que, càmera en mà van col·locar l'estàtua- li diuen al vell veí que és un feixista intolerant.
Ell diu que només ha donat la seva opinió. I argumenta una sèrie de punts per defensar la seva posició. Però els turistes organitzen una manifestació en contra del seu feixisme. És evident que ell està sorprès. I encara ho està més quan veu que els petit grup de manifestants ha anat a buscar a gent d'altres pobles. No és que siguin molta gent, però sí que hi ha molt d'enrenou.
Ell decideix parlar amb els qui l'increpen. Els argumenta la seva posició. Però els altres no volen sentir res. Li critiquen que tingui un pensament únic, que no respecti la llibertat dels turistes. Creuen que el vell veí és un imposador. Un dictador en tota regla.Tot i que ell no ha posat ni ha tret l'estàtua. 
-"Nosaltres som un col·lectiu que clama per la llibertat"; li criden a un pam de l'orella. Deuen pensar que és sord.
El veí els contesta que li sembla molt bé que clamin per la llibertat. Però no sap si ell pot ser lliure d'expressar que aquella estàtua va ser col·locada de forma impositiva, sense consultar els veïns, i amb un efecte negatiu sobre ells.

3 comentaris:

Judith ha dit...

saps què passa? que molts cops la gent opina sense saber. És molt trist, la gent defensa coses que ni sap de què es tracte.

Gemma ha dit...

Ostres, m'ha fet pensar en els estiuejants que van a un poble i pretenen que les coses és facin a la seva manera, que si les campanes destorba, que si el pagès aboni un altre dia , que si el bestiar fa mala olor i ja hi podrien fer alguna cosa.... I jo penso: qui redimonis es pensen que son ?? Si van a un lloc que no els agrada prou , que en busquin un altre . Acceptarien que els hi diguessin com han de viure ells ??? Ara, els que jo escanyaria, són aquells que, per que els Srs. no estigui molestos, canvien els seus costums.

Yves ha dit...

@Judith: La majoria de gent opina sense saber. Tu i jo també. I els altres. perquè la veritat no se sap. S'interpreta, només.

@Gemma: I qui té més dret? qui reparteix privilegis?