dilluns, 26 de novembre del 2012

Relat de guerra

Quan la vella Europa és governada per la dreta, el Consell Internacional Europeu es reuneix en acte ordinari i tracta un dels temes més preocupants de la legislatura: La immigració. Els països de l'hemisferi Nord estan preocupats per l'arribada de nouvinguts i, per això, plantegen solucions. De totes les que es presenten, guanya i s'executa una de ben simple: Es crea un Estat Nou. Aquest se situarà en mig de dos deserts que tot sovint pateixen inclemències geogràfiques per culpa d'uns assajos nuclears efectuats un parell d'anys enrere. Els fets succeïxen ràpid. Noves lleis, nous governants, nous funcionaris
En aquest Nou Estat, totalment custodiat, tots els estats membres del Consell Internacional Europeu poden extradir aquells immigrants sense papers que no vulguin ser repatriats al seu país d'origen.
Així és com els polítics netegen els carrers d'indocumentats, regulen els papers de tots els nouvinguts i... en uns anys, el Nou Estat d'indocumentats crea un funcionament intern independent; però a les ordres del CIE.
Tot sembla en ordre fins que els habitants del Nou Estat creen un exèrcit i se subleven. Es viuen moments de tensió i la policia interna no pot controlar l'exaltació popular. Els residents en poc temps aconsegueixen fabricar armes i declaren la guerra al CIE. Aquesta serà la guerra dels dos mons.

1 comentari:

Judith ha dit...

això em sona... que trist és que hi hagin paisos que visquin en guerra 8(