divendres, 22 de novembre del 2013

Relat de fred

El retorn a la seva ciutat l'havia convertit en un home gris, com aquell de la novel·la que havia llegit ara feia tant de temps. Ell es resignava a ser un gra més entre un desert ple de pols, però la música aquí era divertida i banal, tothom passava per la vida sense pena ni glòria. Ell ho va acceptar i es va comprar un cotxe de segona mà. Amb ell anava de carrer en carrer, buscava alguna cosa, un pis? No ho sabia. Al cap d'uns dies de dormir al seient de darrere va trobar una feina digna i, amb els quatre centaus que guanyava, va decidir llogar un pis.
A dins, no tenia ni llits ni cadires ni televisió. Eren quatre parets humides que deixaven passar el fred, un sostre amb algunes goteres i finestres que tancaven malament.
L'hivern es preveia complicat, però en cap moment va dubtar de la seva decisió, estava fent el que calia. Va beure's una ampolla de ginebra i va quedar-se estès a la sala que feia de menjador. La seva dieta no era rica en carbohidrats, ni tampoc no era típicament mediterrània. Agafava el que podia de les deixalles del barri i s'ho menjava sense cuinar.
A la feina ningú el prenia per un indigent, primer perquè no ho era, segon perquè anava ben vestit. Tenia tres vestits diferents, cada un d'un distint color, perquè es veiés que mai repetia vestit d'un dia per l'altre. Els va comprar de rebaixes en un local que estaven desmuntant. "Un altre negoci que tanca per culpa de la crisi", deia un home mentre ell remenava els jerseis que oferien.

Tot semblava anar en declivi, però ell estava de pujada. Quina culpa en tenia ell que la gent es morís de gana?