dimecres, 18 de desembre del 2013

Relat d'assassins

Un dos, un dos tres. Un dos, tres quatre. Un dos. S'ha acabat. Torna a començar. Gira l'espàtula. Remena. Mou el braç. No paris. No et cansis. Puja el foc. Afegeix sal.
Els assassins no saben com es cuina sense sal. Ni tant sols els més perillosos han aconseguit mai preparar un plat sense afegir-hi aquest clorur sòdic. Un cop un d'ells va provar-hi, sense voler, va acabar emmetzinant els seus invitats.
La música sona amb força a la cuina. Els nens ja fa estona que dormen. Una veu aguda crea un ambient nostàlgic. Ella s'apropa per darrere i li agafa la cintura. Ell es posa nerviós i demana tranquil·litat. Vol concentrar-se.
Els veïns fa estona que esperen a les finestres del pati de llums. Saben que aviat hauran d'avisar la policia. Estan segurs que hi haurà un crit i un plor continuat. Dubten si després es cremarà el pis o si, simplement, l'assassí sortirà de la finca saludant els gats del carrer.
Els diaris en parlen cada dia. Algú ha mort ahir i avui. Un altre viurà demà. Els coets i la pirotècnia barata omplien el cel quan ell reviurà. El cava ha sortit de les neveres mentre ells arribaran.

De fons la música continua, sense aturar-se, del dret i del revés. Com un somni inacabat que sempre torna a començar.