dimecres, 11 de desembre del 2013

Relat de bruns

Pell bruna i cabell obscur, tallat ben curt. Barba de dos dies. Jersei estripat. Pantalons de pana bruts i bambes velles. Camina com el gos que va sortir d'aquella casa de la muntanya. La vista enganxada al terra, l'espatlla inclinada cap avall i l'esquena corbada. Arrossega un carro de la compra que va trobar al barri nord. El porta ple fins la bandera. Trastos i cables que no sap on acabaran.
Pell bruna i ulls marrons, amb mala cara. Fa dies que no es dutxa. Va perdre-ho tot quan va néixer i, a poc a poc, va guanyar una vida digna.
Va sortir d'aquell camp d'escombraries i va formar-se en un grup del sud. De nen va aprendre a robar, d'adolescent va creure en el treball. Als disset tenia mitja vida feta i, un cop ja tenia dona i llar., el llamp li va caure al cap. No plovia ni hi havia tempesta. Ni tan sols havien predit vents huracanats ni brises de mar. Només va sortir al carrer a recollir el que va poder. I al mig de la plaça, en plena foscor de la nit, ella el va deixar. 
Pell bruna i cor abandonat, amb el cos de qui han  traït.

2 comentaris:

Josep Mª Panadés ha dit...

Com costa fer-se un lloc en la vida i una vida en aquest món i què fàcil pot resultar perdre-ho tot. Un relat molt colpidor.
Salutacions.

Yves ha dit...

Som fulles en el vent, no creus?