dimarts, 17 de desembre del 2013

Relat de línies

Agafa el pal amb la mà. Mira l'horitzó. Respira profundament. La brisa marina el despentina amb suavitat. No es deixa impressionar pel fred. És l'home de gel esperant l'onada gegantina.
Amb poca traça dibuixa una ratlla a la fina sorra de la platja. A la seva ment hauria de ser una ratlla fina i recta, però la materialització ha deixat una sanefa imprecisa.
Es col·loca darrere de la frontera que ha creat i, amb el mateix immobilisme amb el que actua sempre, espera les onades. L'aigua arriba i marxa, seguint el compàs que Neptú executa des del fons marí. La divisió sectorial en què ha convertit la sorra de la platja continua sense esborrar-se. La seva metàfora segueix amb les mateixes inútils característiques i, per molt que vulgui dir coses, no diu res.
La gent que se'l mira des de l'asfalt comenta la seva bogeria. Falta de medicació, diuen uns. Falta de comprensió, contesta una dona que no perd ni un segon en veure què fa.
El sol marxa per l'horitzó llunyà que mirava temps enrere. Es queda sense llum. Sense espectadors. Sense res a mostrar. Decideix abandonar la seva obra d'art i camina cap a l'asfalt. Des d'allà torna agirar-se i mira de trobar la línia que l'aigua havia d'esborrar. No la veu. Avui hi ha lluna nova. La foscor regne sobre la platja. Per fi la naturalesa ha modificat la mà humana. Ja pot dormir com un artista realitzat.

1 comentari:

Judith ha dit...

a vegades un no es sent prou realitzat amb el que fa...