dijous, 27 de març del 2014

Relat de canvi

Parles de revolució, parles de manifestacions, t'omples la boca de crits i insults contra els governants i, després, amb el pur a la boca i els bitllets plens t'esborren la memòria per seguir portant maletes de cuir.
Hola, ets tu altre cop, mira al teu voltant, tots són com tu, vesteixen corbates de seda i decideixen la vida dels cosidors de caixmir.
La vida en blanc i negre, com elegants cambrers que porten còctels perfumats a les dones del bon viure, no són meuques, només fan d'acompanyants. De camí, al taxi, les desvestiu, les beseu i mireu per la finestra entelada d'un món aliè al que succeeix a fora. En baixar, uns nens us demanen quatre duros i els aparteu amb menyspreu. Les prostitutes s'escalfen amb un cubell ple de papers arrugats i us en rieu d'elles i els seus vestits estripats.

La vida puja al pis número vint de l'avinguda més important de la ciutat. Clients i proveïdors, tots despullats, a vegades en habitacions equivocades. La nit no acaba amb l'aparició del sol, sinó quan comencen els discursos dels salvadors del món, sobre pedestals i davant de càmeres internacionals. Són els amos del món i parlen de revolució. Parlen de canvi. Canvi d'habitacions...