dijous, 11 de juny del 2015

Relat de rosses

Cada cop que la veia sentia la mateixa sensació. Era un moment en el que la ràdio, volgués o no, s’encenia. S’escoltava aleshores aquelles velles cançons que tant li agradaven. El remor de l’agulla buscant per on començar, les veus americanes parlant i després cantant, les guitarres estripant les melodies, les bateries introduint el batec del cor. No hi podia fer res. La màquina del temps, aquella amb la que havia somniat tantes i tantes vegades, exercia la seva màxima potencia contra ell, mudant-lo d’època i portant-lo temps enrere.
El seu vestit rosa, curt per sobre dels genolls, acampanat d’alegria, era la bomba que explotava a les seves mans. El volia tocar, el volia acariciar; però com tot allò que es vol sota el signe de la prohibició, quedava tant a prop que semblava més lluny del que era.
Parlava amb ella mirant-li els seus brillants ulls, observava els seus desitjosos llavis, contemplava el marcat mentó. Més a baix, el coll, protegit per la seva cabellera rossa enrinxolada, duia un cartell escrit amb el vent. Li costava veure’l, però quan quedava al descobert el llegia sempre amb el mateix delit: “Devora’m, menja’m sense pressa, però amb timidesa”.

Les cançons fan volar les notes entre els dits de les mans. Les mans fan volar la imaginació entre mig dels cabells. El dit índex de la mà dreta resseguint l’esquena; des de la nuca fins a la cintura. La mà esquerra agafant el coll, amb fermesa. Tot vola i fuig. S’acabava la cançó i retornava al segle XXI. Caldria apropar-se més cops a aquella màquina, posar uns cèntims i deixar que flueixi la imaginació.