divendres, 18 de setembre del 2015

Relat de perdudes

Color fesol, calor de dol. Abaixen les persianes. De granes van vestits. Invertits de posició, intercanvien fluids. S’ha acabat. Tornaran a començar. Mentrestant, la llum seguirà caient, entre raigs i meteorits. Allà al mig, ells dos, plorant, rient, sols i en companyia. Sentint tantes coses que acaben per no sentir res. Un silenci sepulcral. Un soroll estrepitós.
Segueixen sense moure’s. No saben què fer. Es posarien a parlar, però aturarien aquest preciós moment que viuen amb menyspreu. De nit, abandonen el dia. Són dues ànimes perdudes, no saben a on anar. El cel està tancat. Ell, el més gran, no els ve a rebre. Ni llum, ni túnel, ni hòsties, segueixen quiets. Vestits de patetisme i amb les galtes plenes de llàgrimes amb rímel.

La música sona, la gent abandona la sala. Tothom s’acomiada. És l’hora dels adéus. Però les dues ànimes, havent perdut tota esperança, s’asseuen a les cadires de la sala de vetlla. No fan res a la televisió, per sort, els hi han posat una màquina de cafè. En faran un, després un altre. Acabaran sobreexcitats de tanta cafeïna. Pel matí vindran a buscar-los, se suposa. En cas contrari, pensen, els pròxims viatjants ja els diran què han de fer.