dimarts, 3 de novembre del 2015

Relat d'objectes

Sobre de la taula de fusta, sota del sostre de pladur, al costat de la paret de maons. Enmig de la batalla del silenci, rodejant l’esperit buit i llunyà. L’ésser humà observat no es mou més que el just i necessari. Mira tot el que el rodeja. Un calendari amagat darrere de la pantalla d’ordinador, un ventilador que no cessa el seu constant moviment. Una cinta adhesiva preparada per usar-se gràcies a un porta cintes adhesives vermell, que llueix al costat d’una grapadora també vermella, estil Petrus. Una llibreta negra, petita, gairebé sense pàgines, a causa de les arrencades que ha anat suportant dia rere dia. Un mòbil, un telèfon fix, una tassa plena de bolígrafs gastats i una cartera. Res més. Poca cosa, o molt, segons es miri. Si no passa res, no és res. Si hi passa de tot, tot ho és.
Fixem-nos en el que succeeix després per entendre-ho. L’home s’adorm. Deixa el món conscient i entra al primer REM. Elements ficticis barrejats amb d’altres més reals. Aquells objectes no prenen vida ni res semblant. Però allí davant, el seu cos s’agita, es mou. Vomita i treu els intestins. Un company de feina, que ho veu, s’apropa amb celeritat. Li agafa un intestí per la punta i comença a estirar. A ell, a l’home observat, li costa respirar, el conducte no permet el pas d’aire a la vegada que extreu els seus òrgans. Aleshores agafa, com pot, un dels bolígrafs que reposen a la tassa de la taula i se’l clava al pit. Fa un forat profund; no molt ample, a través del qual l’aire surt i entra i ja no s’ofega.
L’ordinador s’apaga, estava encès. El telèfon fix no mostra evidències de trucades recents; el mòbil tampoc. La llibreta, que hem anomenat abans, serviria per escriure tot el que li ocorre. Però no sap escriure. No sap què li passa.